– პურ-ფუნთუშეული / ფქვილეული – |
პროდუქტი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კილო/კალორია |
თეთრი პური |
7.6 |
3.3 |
50.6 |
266 |
ფრანგული პური (ბაგეტი) |
7.7 |
2.9 |
49.6 |
262 |
ბატონი (დაჭრილი) |
|
|
|
|
რუხი პური |
|
|
|
|
ხორბლის პური პირველი ხარისხის |
|
|
|
|
ხორბლის დაცეხვილი პური |
|
|
|
|
ჭვავის პური |
|
|
|
|
თონის პური |
|
|
|
|
სომხური ლავაში |
7.7 |
1.1 |
47.8 |
239 |
ბლითი |
16.4 |
1.1 |
69.7 |
342 |
ფუნთუშა |
7.4 |
1.8 |
43.7 |
218 |
ხრაშუნა პური (ხლებცი) |
|
|
|
|
ორცხობილა / ნახმი (სუხარი)
|
|
|
|
|
ბლითურა |
|
|
|
|
ხორბლის ფქვილი უმაღლესი ხარისხის |
|
|
|
|
ხორბლის ფქვილი I ხარისხის |
|
|
|
|
ხორბლის ფქვილი II ხარისხის |
|
|
|
|
ჭვავის ფქვილი |
|
|
|
|
სიმინდის ფქვილი |
|
|
|
|
ჰოთ-დოგის / ჰამბურგერის პური |
|
|
|
|
პოპ-კორნი |
|
|
|
|
სიმინდის ბურბუშელა |
|
|
|
|
– ბურღულეული / მარცვლეული – |
პროდუქტი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კილო/კალორია |
მაკარონი |
|
|
|
|
ჰერკულესი |
|
|
|
|
მანანის ბურღული |
|
|
|
|
ხორბალი |
|
|
|
|
წიწიბურა |
|
|
|
|
ბრინჯი |
|
|
|
|
ბარდა |
|
|
|
|
შვრია |
|
|
|
|
ქერი |
|
|
|
|
ჭვავი |
|
|
|
|
ლობიო |
|
|
|
|
მუხუდო |
|
|
|
|
ფეტვი |
|
|
|
|
ოსპი |
|
|
|
|
ცერცვი |
|
|
|
|
სელი |
|
|
|
|
თხილეული / ჩირეული |
პროდუქტი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კილო/კალორია |
არაქისი |
|
|
|
|
ნიგოზი |
|
|
|
|
თხილი |
|
|
|
|
მზესუმზირა |
|
|
|
|
ნუში |
|
|
|
|
გოგრის გული |
|
|
|
|
ქეშიუ |
|
|
|
|
ფსტა |
|
|
|
|
შავი ქლიავის ჩირი |
|
|
|
|
გარგრის ჩირი |
|
|
|
|
ფინიკი |
|
|
|
|
ვაშლის ჩირი |
|
|
|
|
თეთრი ქიშმიში |
|
|
|
|
შავი ქიშმიში |
|
|
|
|
– ხორცეული / საქონელი/ღორი/ფრინველი– |
პროდუქტი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კილო/კალორია |
ძროხის ხორცი (უცხიმო)
|
|
|
|
|
ძროხის ხორცი (ცხიმიანი) |
|
|
|
|
ძროხის მკერდის ხორცი (ცხიმიანი) |
|
|
|
|
ძროხის მკერდის ხორცი (უცხიმო) |
|
|
|
|
ძროხის ბეჭის ხორცი (ცხიმიანი) |
|
|
|
|
ძროხის ბეჭის ხორცი (უცხიმო) |
|
|
|
|
ძროხის ფერდის ხორცი (ცხიმიანი) |
|
|
|
|
ძროხის ფერდის ხორცი (უცხიმო) |
|
|
|
|
ძროხის ნეკნი (ცხიმიანი) |
|
|
|
|
ძროხის ნეკნი (უცხიმო) |
|
|
|
|
ძროხის ხორცის ფარში (ცხიმიანი) |
|
|
|
|
ძროხის ხორცის ფარში (უცხიმო) |
|
|
|
|
ძროხის ტვინი |
|
|
|
|
ძროხის გული |
|
|
|
|
ძროხის ფილტვები |
|
|
|
|
ძროხის ღვიძლი |
|
|
|
|
ძროხის თირკმელები |
|
|
|
|
ძროხის ენა |
|
|
|
|
ხაშის მასალა |
|
|
|
|
ღორის ხორცი (უცხიმო) |
|
|
|
|
ღორის ხორცი (ცხიმიანი) |
|
|
|
|
ღორის ბეკონი |
|
|
|
|
ღორის გული |
|
|
|
|
ღორის ღვიძლი |
|
|
|
|
ღორის თირკმლები |
|
|
|
|
ღორის კუჭი |
|
|
|
|
ღორის ენა |
|
|
|
|
ღორის ნეკნი |
|
|
|
|
ღორის კუდი |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
– ალკოჰოლური სასმელები – |
პროდუქტი |
ცილები |
ცხიმები |
ნახშირწყლები |
კილო/კალორია |
მშრალი ღვინო |
|
|
|
|
ნახევრად მშრალი ღვინო |
|
|
|
|
ნახევრად ტკბილი ღვინო |
|
|
|
|
ტკბილი (დესერტული) ღვინო |
|
|
|
|
სუფრის ღვინო |
|
|
|
|
ვერმუტი |
|
|
|
|
ბრენდი |
0 |
0 |
1 |
225 |
შამპანური |
|
|
|
|
არაყი |
|
|
|
|
კონიაკი |
|
|
|
|
ლიქიორი |
|
|
|
|
პორტვეინი |
|
|
|
|
რომი |
|
|
|
|
ვისკი |
|
|
|
|
ჯინი |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
კალორიების ცხრილი © ენერგეტიკული ღირებულება (კილოკალორია) მოცემულია 100 გრამ პორდუქტზე |